flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ДЕРЖСЛУЖБОВЦІ ОТРИМУВАТИМУТЬ НАДБАВКИ ЗА ІНТЕНСИВНІСТЬ ТА ІНІЦІАТИВНІСТЬ В РОБОТІ

19 травня 2016, 09:47

 

ДЕРЖСЛУЖБОВЦІ ОТРИМУВАТИМУТЬ НАДБАВКИ ЗА ІНТЕНСИВНІСТЬ ТА ІНІЦІАТИВНІСТЬ В РОБОТІ

  Кабінет Міністрів затвердив механізм застосування стимулюючих виплат державним службовцям з метою посилення мотивації працівників державних органів до високопрофесійної, результативної та високоякісної роботи. Це передбачено відповідною постановою від 6 квітня 2016 року № 289 "Про затвердження Положення про застосування стимулюючих виплат державним службовцям".

Зокрема, встановлено, що керівники державної служби в державному органі у межах економії фонду оплати праці мають право встановлювати державним службовцям додаткові стимулюючі виплати.

До додаткових стимулюючих виплат державним службовцям належать надбавки за інтенсивність праці, за виконання особливо важливої роботи.

При цьому надбавка за інтенсивність праці та надбавка за виконання особливо важливої роботи встановлюватиметься державним службовцям у відсотках до посадового окладу.

При нарахуванні надбавки за інтенсивність праці враховуватиметься якість і складність підготовлених документів, терміновість виконання завдань, опрацювання та підготовки документів та ініціативність у роботі.

Надбавка за виконання особливо важливої роботи встановлюватиметься за виконання завдань та функцій щодо реалізації пріоритетних напрямів державної політики, участь у розробленні проектів нормативно-правових актів, проведення експертизи таких актів та за виконання роботи, що вимагає від працівника особливої організаційно-виконавчої компетентності та відповідальності, результатом якої є підвищення ефективності управління.

Однак у разі несвоєчасного виконання завдань, погіршення якості роботи та порушення трудової дисципліни надбавки можуть зменшуватися або взагалі скасовуватися.

Варто зазначити, що ці положення почнуть діяти одночасно з набранням чинності нового Закону "Про державну службу", тобто з 1 травня 2016 року.

 

 

 

 

 

Інформує прес-секретар суду