flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя-спікер Яворівського районного суду Львівської області Ірина КАРПИН та керівник апарату суду Оксана ПАВЛИК провели відкритий урок для учнів 9 класів Новояворівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №1.

04 грудня 2023, 15:55

30 листопада 2023 року суддя-спікер Яворівського районного суду Львівської області Ірина КАРПИН та керівник апарату суду Оксана ПАВЛИК завітали з відкритим уроком до учнів 9 класів Новояворівського  ЗЗСО І-ІІІ ступенів №1.

Мета відкритого уроку - ознайомити учнів з професією судді, роботою суду, підвищити правову обізнаність дітей.

Суддя розповіла учням  про професію судді, про систему судоустрою,  символи судової влади, про категорії справ, які розглядаються у місцевих загальних судах.  Керівник апарату суду розповіла дітям про роботу суду, про  Електронний суд, про судові засідання в режимі відеоконференції.

Учні переглянули мультфільм на правову тематику «Кінь проти Хом’яка» та  спробували себе в ролі судді - вирішували спір.

При завершенні зустрічі діти з цікавістю ставили запитання судді та отримували відповіді, із задоволенням  приміряли суддівську мантію та робили фото.

Такі зустрічі із старшокласниками заплановані і в інших школах Яворівського району.

Висловлюємо вдячність директору Новояворівського  ЗЗСО І-ІІІ ступенів №1 Лесі КУЛАГІНІЙ,  вчителю Вірі  РЕВИЧ  та адміністрації школи за надану можливість та відмінну організацію у  проведенні заходу.

Дякуємо учням 9 класів за активну участь, бажаємо високих досягнень та успіхів у навчанні.