flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Верховного Суду провів робочу нараду з головами судів Львівщини

27 березня 2023, 15:43

Голова Яворівського районного суду Львівської області Юрій Колтун взяв участь у робочій нараді з головами судів першої та апеляційної інстанції Львівської області під головуванням очільника Верховного Суду Всеволода Князєва.

Голова Верховного Суду висловив вдячність кожному судді, який сумлінно продовжує виконувати свою роботу, наближаючи нашу спільну перемогу. Також він додав, що суди на Львівщині взяли на себе значний обсяг навантаження з огляду на міграцію населення всередині країни.

Окрім цього, нагадав про новий склад Вищої ради правосуддя, запуск якої є головним євроінтеграційним завданням українського судочинства.

Також Голова ВС поінформував про поточний стан справ у судовій системі, зокрема про перебіг процесу відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, та акцентував на проблемі кадрового і фінансового забезпечення судів.

Олексій Сальніков, голова Державної судової адміністрації зауважив, що на сьогодні всі судді та працівники апарату отримали практичний досвід роботи, як працювати в умовах воєнного стану та розповів про стан матеріально-технічного забезпечення судів.

На законодавчих ініціативах у сфері судоустрою зупинився голова парламентського комітету з питань правової політики Денис Маслов та розповів про робочу групу для вирішення нагальних питань судочинства України.

Зустріч завершилася жвавою дискусією суддівського корпусу Львівщини та внесенням пропозицій щодо покращення процесу судочинства.