flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Яворівський районний суд Львівської області проголосив вирок за скоєння злочинів, передбачених ч.1 ст.161, ч.1 ст.436-1, ч.2 ст.436-2 КК України.

21 березня 2023, 15:42

У Яворівському районному суді Львівської області проголошено вирок обвинуваченій, жительці м. Яворова, 1959 р.н., за скоєння злочинів, передбачених ч.1 ст.161, ч.1 ст.436-1, ч.2 ст.436-2 КК України. 

Судом визнано доведеним, що громадянка України, будучи зареєстрованою у соціально-орієнтованій мережі «Однокласники», знаходячись за місцем свого постійного проживання, за допомогою особистого мобільного телефону, умисно, з ідеологічних мотивів, поширила публікації, спрямовані на розпалювання національної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності, публікацій, у яких міститься символіка комуністичного режиму, також, здійснила поширення публікацій у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України та глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію російської федерації проти України.⠀

Даним вироком затверджено угоду про визнання винуватості у кримінальному провадженні укладену між прокурором відділу нагляду за додержанням законів регіональним органом безпеки Львівської обласної прокуратури та обвинуваченою, у присутності її захисника.

Судом обвинувачену визнано винуватою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.161, ч.1 ст.436-1, ч.2 ст.436-2 КК України та призначено їй покарання у виді позбавлення волі строком на 5 (п’ять) років без конфіскації майна. На підставі ст.75 КК України,обвинувачену звільнено від відбування покарання у виді позбавлення волі, встановивши їй іспитовий строк на 2 (два) роки.⠀

Наразі, вирок ще не набрав законної сили.

Із вироком можна ознайомитися у ЄДРСР.