flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформаційно-оглядова екскурсія для учнів 5 (9) -А класу Яворівського ліцею імені Осипа Маковея

16 лютого 2024, 15:04

16 лютого 2024 року у Яворівський районний суд Львівської області завітали учні 5 (9)-А  класу Яворівського ліцею імені Осипа Маковея з вчителем Іриною ДЕРЕВЧУК. ⠀⠀ ⠀⠀

Учні відвідали суд в рамках інформаційно-оглядової екскурсії, яка включала в себе ознайомлення із роботою Служби судової охорони, огляд робочих кабінетів, залів судового засідання, стендів з додатковою інформацією, ознайомлення з діяльністю суду, роботою суддів, працівників апарату суду.

Студентів зустріла керівника апарату суду Оксана ПАВЛИК, яка коротко розповіла учасникам заходу про функціонування та роботу суду.

Суддя розповіла учням  про професію судді, про систему судоустрою,  символи судової влади, про категорії справ, які розглядаються у місцевих загальних судах.  Секретар судового засідання Наталія ВАСИЛИЦЯ розповіла дітям про роботу секретаря судового засідання та помічника судді.

Учні мали змогу поспілкуватися  із суддею-спікером Яворівського районного суду Львівської  області – Іриною КАРПИН, отримати відповіді на свої запитання, дізнатися, як стати суддею. Крім цього, школярі мали змогу приміряти мантію судді.

Учні переглянули мультфільм на правову тематику «Кінь проти Хом’яка» та  вирішували спір між ними.

Наприкінці суддя-спікер побажала всім присутнім школярам успіхів у навчанні.

У всіх учасників заходу від цієї зустрічі залишилось багато вражень та позитивних емоцій. Екскурсія для школярів виявилася пізнавальною та цікавою.