flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Яворівський районний суд Львівської області проголосив вирок за скоєння злочинів, передбачених, ч.2 ст.436-2, ч.3 ст.436-2 Кримінального кодексу України

22 січня 2024, 16:19

У Яворівському районному суді Львівської області проголошено вирок обвинуваченій, жительці с. Старичі, 1961р.н., за скоєння злочинів, передбачених ч.2 ст.436-2, ч.3 ст.436-2 Кримінального кодексу України.

Судом визнано доведеним, що громадянка України, будучи зареєстрованою у соціально-орієнтованій мережі «Однокласники», знаходячись у місці свого постійного проживання, здійснила поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році, а також глорифікація представників збройних формувань російської федерації. Продовжуючи свою злочинну діяльність громадянка повторно поширила матеріали, у яких міститься виправдовування, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році.

Даним вироком затверджено угоду про визнання винуватості у кримінальному провадженні укладену між прокурором відділу нагляду за додержанням законів регіональним органом безпеки Львівської обласної прокуратури та обвинуваченою, у присутності її захисника.

Суд обвинувачену визнав винуватою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.436-2, ч.3 ст.436-2КК України та призначив їй покарання у виді позбавлення волі строком на 5 (п’ять) років без конфіскації майна. На підставі ст.75 КК України, обвинувачену звільнено від відбування покарання у виді позбавлення волі, встановивши їй іспитовий строк тривалістю 2 (два) роки.

Наразі, вирок ще не набрав законної сили.

Із вироком можна ознайомитися у ЄДРСР.